eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Csanády Erzsébet szakgyógyszerész kicsomagolja a koronavírus elleni Pfizer-BioNTech vakcinák újabb szállítmányát a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban 2021. március 23-án.
Nyitókép: Komka Péter

Megérkezett az utolsó Pfizer-szállítmány

10,9 millió adag koronavírus elleni vakcinát szállított 11 hónap alatt a cég Magyarországra.

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett Covid-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 10,9 millió adagot – írja cég közlése alapján a Portfolio.

A Pfizer emlékeztet: a vállalt feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel.

  • Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag,
  • a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag,
  • a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

Ezzel a Pfizer teljesítette a szerződésben vállalta kötelezettségét, 2020–2021-ben határidőre leszállított közel 10,9 millió adag Comirnaty oltóanyagot.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×