eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kidney disease concept. 3d illustration
Nyitókép: Rasi Bhadramani/Getty Images

Úgy tűnik, a deltával is összeszűrte a levet az omikron

A deltakron esetszáma igen alacsony, a kórházba kerülési arány viszont figyelemre méltó.

A folyamatosan megjelenő koronavírus-mutációk között Cipruson azonosítottak egy olyan változatot, amely a delta és az omikron kereszteződéséből születhetett meg, az Index gyűjtött össze mindent a Cyprus Mailre támaszkodva, amit tudni erről a mutánsról.

A fantázianeve: deltakron, a szigetországban eddig 25 esetben azonosították tulajdonságai alapján.

Az érintettek közül 11-en voltak kórházban is (tehát az intézményi előfordulása gyakoribb a többi variánsénál), 14-en "lábon kihordták" a betegséget nem.

A terjedésére jellemző, hogy a helyi szakemberek szerint az omikron simán kiszoríthatja, emiatt nem ad okot különösebb aggodalomra ez a változat.

Márpedig számos szakember között - mint a cikk rámutat - Karikó Katalin is úgy tartja, az omikron lehet az utolsó variáns, amelynek megjelenése az egész világra kiható érdemi következményekkel jár.

A közelmúltban jelentett variánsok közül ez és a francia mutáns (IHU) ismert, de az IHU esetében is igen kevés érintettről tudni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×