eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A gyógyszertárakban egy időben csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány átadó pult van.
Nyitókép: Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. MTI/Balázs Attila

Novemberben több pénzt hagytunk a patikákban

Megugrott a vényköteles támogatott gyógyszerek forgalma.

Az elmúlt 19 hónap legerősebb forgalmát tavaly novemberben jelentették a patikák a vényköteles támogatott gyógyszerekből. Az 51 milliárdos forgalom nagyjából 7 százalékkal haladta meg az októberi, 4,7 százalékkal pedig az előző év novemberi eredményt – írja a Napi.hu a Hiflylabs adatai alaőján.

Novemberben már visszatért a magyar patikák forgalma a természetes növekedési pályájához, a legfrissebb novemberi adatok még meg is haladhatták a várt növekedést – közölte Farsang Bence adatelemző.

Novemberben 17,5 millió darab támogatott vényköteles gyógyszert adtak el a patikák. Az előző hónaphoz képest 4,8, míg az előző évhez képest 2,1 százalékkal bővülés látszik az eladott termékek számában.

Legtöbbet, 10 milliárd forintot a tápcsatorna és anyagcsere betegségek gyógyítására szolgáló gyógyszerekre költöttek az emberek.

A legtöbb gyógyszercsoport-kategóriában növekedés volt megfigyelhető, kivételt az urogenitális rendszer – nemi hormonok és az egyéb gyógyszerek kategóriái jelentenek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×