eur:
394.06
usd:
368.32
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Csavargőzös / Facebook

Gazdagodás a Balatonnál

Új hajós relikviákkal gazdagodott a 150 éves Balaton Csavargőzös.

A 131 éves Kelén hajón történő utazással kezdődött az ünnepség a Balaton Csavargőzösnél. Révfülöpről visszaérve avatták fel a 150 éves boglári hajó új kiállítóterét - írja a Sonline.

A Csavargőzös szolgált a Balatonon és a Dunán, hajtotta gőzgép és dízelmotor is. 2012-ben lett műemlék hajó, az évek során kedvelt turisztikai látványossággá vált. A Balaton Csavargőzöst tíz éve a Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület gondozza.

Ebben az évben új kiállítóteret sikerült létrehozni, ahol első és második generációs dízel motorokat láthatnak az érdeklődők, valamint a beltérben a Csavargőzös számítógépes rendszerben Révfülöpre vezethető, a programozást helyi diákok fejlesztették ki – mondta Kopasz Balázs, az egyesület elnöke.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a felújított Csavargőzös, mint turisztikai attrakció hozzájárul ahhoz, hogy a Balatont télen és nyáron is érdemes meglátogatni.

Balatonboglár ékkő a hajózás történetének bemutatásában és büszkék vagyunk rá, hogy a társaságunk nosztalgiahajóinak relikviája, motorja megtalálható az új kiállítótérben – mondta Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az idei szezonban a hajózási társaság számos újdonsággal készülnek, bízva abban, hogy folytatódik a tavalyi 30 százalékos utasforgalom növekedés.

Egy korábbi videó a hajóról:

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×