eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Faceboook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter elmondta, miért nem szavazott még a NATO-csatlakozásokról az Országgyűlés

Semmiképp sem választaná a sürgetés taktikáját az ügyben, mondta egyebek mellett a külgazdasági és külügyminiszter.

A kormány elvégezte a maga munkáját a ratifikáció kapcsán, benyújtották az Országgyülésnek a javaslatot. A parlament nyár óta "rendkívül erőltetett menetben" tárgyalja azokat a javaslatokat, "amelyek egy jelentős részét Brüsszel miatt kell tárgyalni". Ő a maga részéről semmiképp sem választaná a sürgetés taktikáját a parlamenttel szemben - ezt válaszolta Szijjártó Péter az ATV arra vonatkozó kérdésére, hogy miért késik a finn és a svéd NATO-csatlakozási egyezmények ratifikálása az Országgyűlésben. Ismert, a javaslatot már júliusban benyújtotta a kormány, napirendre fog kerülni, annak idejéről majd a parlament dönt.

A külgazdasági és külügyminiszter azt is elárulta, hogy mindezt elmondta svéd kollégájának is két hete, amikor az új svéd kormány megalakulása után felhívta az új svéd külügyminiszter.

A finn elnök pedig, mint arról az Infostart is beszámolt, a napokban Orbán Viktorral tárgyalt ugyanebben az ügyben.

Magyarország és Törökország kivételével már minden tagország ratifikálta Svédország és Finnország csatlakozását a NATO-hoz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×