eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz nemzeti bírói kongresszus ülésén Moszkvában 2022. november 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin

Hatnapos munkahét jöhet a háború miatt

Oroszország munkaügyi miniszterének asztalán van egy ilyen javaslat.

Az orosz Izvesztyijára hivatkozva a Portfolio arról ír, hogy az Avanti Vállalkozók Szövetsége az Üzleti Patriotizmus Fejlesztéséért Egyesület az orosz munkaügyi miniszternek, Anton Kotjakovnak.

Mint az egyesület a javaslat mentén megjegyzi, a 2014-es, Oroszország elleni szankciók idején az ország még emelkedő pályán volt, mostanra azonban már sok van a gazdasági szektor vállán, a munkahét növelése segítene a gazdaság erősítésében, és abban, hogy teljesüljön Vlagyimir Putyin célja az ipari és technológiai áttörés elérésében, a gazdaság szuverenitásának garantálásában.

A javaslattevők emlékeztetnek arra is, hogy a második világháború - a megfogalmazás szerint: nagy honvédő háború - idején volt már 6, sőt 7 napos munkahét is.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×