eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a New Hampshire állambeli Laconiában tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 22-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti előválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Rourke

Donald Trump fölényesen nyert New Hampshire-ben is

Hiába kedvezett neki a választók összetétele, egyetlen állva maradt kihívója, Nikki Haley New Hampshire-ben se tudta megszorongatni Donald Trumpot a republikánus előválasztáson.

Donald Trump nyerte az amerikai Republikánus Párt második előválasztását, és ezzel megint történelmet írt – írja a Hirado.hu.

Az előzetes eredmények szerint a korábbi elnök a szavazatok több mint felét szerezte meg New Hampshire államban, csakúgy, mint egy héttel korábban Iowában.

A republikánus párti előválasztások történetében ilyen kettős győzelmet korábban csak hivatalban lévő elnök aratott, ellenzékből induló jelölt soha.

A Trump ellen induló Nikki Haley, volt ENSZ-nagykövet a veresége ellenére sem adja fel az elnökjelöltségért folytatott küzdelmet.

Haley arra számít, hogy az egy hónap múlva esedékes, dél-karolinai előválasztáson megverheti Trumpot. Elemzők szerint azonban erre kicsi az esélye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×