eur:
387
usd:
355.93
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Tompos Kátya színésznő énekel a Like a rolling stone koncerten a 11. Ördögkatlan Fesztivál második napján Nagyharsányban 2018. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Súlyos beteg Tompos Kátya, gyűjtést is szerveznek a gyógykezelésére

A 41 éves színésznő két éve küzd egy daganatos megbetegedés ritka változatával.

Csütörtök délelőtt a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy Tompos Kátya rákkal küzd, betegsége miatt nem látható két éve a színházakban, és ezért tűnt el a média látómezejéről is.

"A »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte. Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget" – olvasható az oldal közleményében.

Mint írják, a színésznő kérésére eddig kizárták a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljanak segítségért. Tudatták, hogy két módon lehet támogatni: egyrészt a május 25-ére rendezett, Szeretünk Kátya címet viselő jótékonysági gálán a Szegedi Nemzeti Színházban, mely esemény teljes bevétele a színésznő gyógykezelési alapjára kerül. Ha pedig valaki nem tud részt venni a gálán, ám szívesen segítené a színművészt, a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára is utalhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×