eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A magyar titkosszolgálatot vádolják a dunaszerdahelyi incidens miatt

Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a dunaszerdahelyi futballkonfliktust a magyar titkosszolgálat provokálta ki.

Több pénteken megjelent szlovákiai lap és hírportál kiemeli, amit a kormányfő, Robert Fico pártjának (Smer-SD) alelnöki tisztjét is betöltő miniszterelnök-helyettes a Plus jeden den című szlovák bulvárlapnak mondott még csütörtökön.

Dusan Caplovic csatlakozott a kormányhoz tartozó szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének minap elhangzott kijelentéséhez, miszerint a múlt hét végi dunaszerdahelyi ügyet a magyar titkosszolgálat provokálta ki. "A magyar szélsőséges csoportok fellépése azt bizonyítja, hogy minden jól meg volt rendezve" - idézi Caplovicot az Új Szó, aláhúzva: a szlovák kormánypárti politikusok kitartanak amellett, hogy a rendőrségi beavatkozás indokolt volt.

"A XX. század végének és az új évszázad elejének történelmét közvetett módon a titkosszolgálatok befolyásolják" - idézte a Plus jeden denre hivatkozva a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál Robert Fico helyettesét, a kisebbségi kérdések felügyeletét is ellátó miniszterelnök-helyettest, aki múlt szombaton maga is ott ült a dunaszerdahelyi stadion lelátóján. Okfejtése szerint a lavinát az segítette elindítani, hogy szárnyra kapott a később valótlannak bizonyult, Caplovic szerint kitalált hír, miszerint meghalt a meccsről mentőhelikopterrel elszállított fiú. Mint mondta, az ilyen hírre a magyarországi szélsőségeseknek volt szükségük.

"A szélsőségesen nacionalista magyar csoportok fellépései bizonyítják, hogy mindent pontosan megrendeztek" - idézte a portál Caplovicot, aki a történtekért emellett a Magyar Koalíció Pártját és a párt szerinte szélsőséges új vezetését okolta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×