eur:
394.38
usd:
362.91
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A magyar titkosszolgálatot vádolják a dunaszerdahelyi incidens miatt

Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a dunaszerdahelyi futballkonfliktust a magyar titkosszolgálat provokálta ki.

Több pénteken megjelent szlovákiai lap és hírportál kiemeli, amit a kormányfő, Robert Fico pártjának (Smer-SD) alelnöki tisztjét is betöltő miniszterelnök-helyettes a Plus jeden den című szlovák bulvárlapnak mondott még csütörtökön.

Dusan Caplovic csatlakozott a kormányhoz tartozó szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének minap elhangzott kijelentéséhez, miszerint a múlt hét végi dunaszerdahelyi ügyet a magyar titkosszolgálat provokálta ki. "A magyar szélsőséges csoportok fellépése azt bizonyítja, hogy minden jól meg volt rendezve" - idézi Caplovicot az Új Szó, aláhúzva: a szlovák kormánypárti politikusok kitartanak amellett, hogy a rendőrségi beavatkozás indokolt volt.

"A XX. század végének és az új évszázad elejének történelmét közvetett módon a titkosszolgálatok befolyásolják" - idézte a Plus jeden denre hivatkozva a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál Robert Fico helyettesét, a kisebbségi kérdések felügyeletét is ellátó miniszterelnök-helyettest, aki múlt szombaton maga is ott ült a dunaszerdahelyi stadion lelátóján. Okfejtése szerint a lavinát az segítette elindítani, hogy szárnyra kapott a később valótlannak bizonyult, Caplovic szerint kitalált hír, miszerint meghalt a meccsről mentőhelikopterrel elszállított fiú. Mint mondta, az ilyen hírre a magyarországi szélsőségeseknek volt szükségük.

"A szélsőségesen nacionalista magyar csoportok fellépései bizonyítják, hogy mindent pontosan megrendeztek" - idézte a portál Caplovicot, aki a történtekért emellett a Magyar Koalíció Pártját és a párt szerinte szélsőséges új vezetését okolta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 07:53
×
×
×
×