eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kipróbálta az űrhajón a repülő szőnyeget - videóval

Repülő szőnyeget tesztelt egy japán asztronauta az űrben. Vataka Koicsi azt mutatta be, milyen nehéz bármi olyasmit is megtenni az űrben, mint egy mosógép megtöltése, és szemcsepp segítségével szemléltette a gravitáció hiányának hatásait. Mindezt egy kívánságlista alapján, amelyet a kíváncsiskodók kérései alapján válogattak ki.

Mágikus szőnyegét úgy tesztelte le a japán űrhajós, hogy ráállva végigsiklott vele a Nemzetközi Űrállomás kabinján, mint ha hódeszkázna. Vakata Koicsi tapadós szalaggal rögzítette a lábát a szőnyeghez.


Egy másik kísérletben azt mutatta be, hogyan kell használni a szemcseppet az űrben. Ki kell préselni egy kis golyónyi folyadékot, majd hagyni kell lógni a tubus végéről, mielőtt óvatosan a szemünkhöz visszük.

Ugyancsak eleget tett a földi hallgatók azon kérésének, hogy töltsön meg egy mosógépet ruhával. Különös nehézségei voltak egy inggel és egy kék overallal.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×