eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Összeütközött két vadászrepülő Moszkva mellett egy légi bemutató főpróbáján

Összeütközött a levegőben két Szu-27 típusú vadászrepülőgép a Moszkva melletti Zsukovszk felett, a MAKSZ-2009 légi szalon bemutatóira való főpróba közben.

Mindkét gép pilótái katapultáltak, s mindhármukat megtalálták: egyikük életét vesztette, a másik kettő állapota kielégítő. (Tehát legalább az egyik gép kétüléses változat volt.)

Az elhunyt pilóta Igor Tkacsenko, az orosz légierő légitechnikai bemutató központjának vezetője.

A gépek roncsai egy közeli falu szélére hullottak, senki nem sérült meg, de kigyulladt két ház.
A főpróbát átmenetileg leállították, de az Orosz Vitézek elnevezésű műrepülő csoport - amelynek tagjaival történt a baleset - fel tud majd lépni a bemutatókon.

A kedden kezdődő nemzetközi szalonon a két legismertebb orosz katonai műrepülő csoport mutatja majd be tudását. A rendezvényen a tervek szerint első ízben vesz részt a repülési programban a Szu-35 sokfunkciós vadászgép és a Szuhoj Szperjet 100 utasszállító repülőgép. Az utóbbinak ez lesz az oroszországi bemutatkozása, mivel első ízben nézők előtt a Párizs melletti Le Bourget-ban rendezett idei szalonon repült.

Emellett a MAKSZ-2009-en a Szuhoj és a MiG repülőgépgyárak legújabb fejlesztéseiket mutatják be, köztük kísérleti konstrukciókat és a pilóták kiképzéséhez szánt korszerű oktatási eszközöket is. A szalonon a látogatók fegyvereket is láthatnak, köztük interkontinentális rakétákat.

A szalonon száznál is több ország 221 cége és mintegy 436 orosz vállalat - az utóbbiak közül 120 hadiipari cég - mutatja be termékeit. A légi bemutatókon több mint 100 repülőgép vesz részt.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×