eur:
387.95
usd:
360.24
bux:
68928.74
2024. május 9. csütörtök Gergely

Tanítási szünet Szarvason a H1N1 miatt

Tanítási szünetet rendeltek el Szarvason, a Fő téri általános iskolában, mert két diák H1N1-tesztje pozitív lett - közölte az ÁNTSZ regionális tiszti főorvosa.

Mucsi Gyula elmondta: a 350 fős általános iskolában a pénteki napra 42 százalékosra emelkedett a hiányzók aránya, és a megbetegedett gyerekektől korában levett minta alapján két diáknál is kimutatták az új vírus jelenlétét.

Az ÁNTSZ kistérségi vezetője és Szarvas jegyzője ezért úgy döntöttek, hogy jövő hét szerdáig tanítási szünetet rendelnek el az intézményben. Ez idő alatt az iskolát fertőtlenítővel kitakarítják - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 16:06
×
×
×
×