külföld

Nem engedik külföldi gyógykezelésre Timosenkót

2012. május 20., vasárnap 16:20     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Az ukrán elnök kizárta Julija Timosenko volt kormányfő külföldi gyógykezelését egy vasárnapi interjúban.
 

1

Viktor Janukovics a televízióban arra hivatkozott, hogy az ukrán törvények ezt nem teszik lehetővé, és pártjának a parlamenti képviselői nem hajlandóak a jogszabályt megváltoztatni. "Képzeljék el, ha elfogadnánk egy ilyen változtatást, a gazdag rabok ezrével kezdenék korrumpálni az orvosi társadalmat" - mondta.

"A képviselők közölték velem, hogy ők ezt nem teszik lehetővé" - jelentette ki.

A tavaly augusztus óta börtönben lévő, hét év szabadságvesztésre ítélt Timosenko szerint Janukovics államfő a politikai életből akarja őt kizárni, mert a jogszabályok szerint az elítéltek nem indulhatnak sem az elnöki, sem a parlamenti választásokban. Jelenleg egy harkivi kórházban gyógykezelik. Az ügye miatt fagyossá vált a viszony Ukrajna és az Európai Unió között, amely a szabadon engedését követeli.

Janukovics ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Timosenko miatt egyetlen országgal sem ment tönkre a kapcsolatuk, és "nagyon gyorsan eljön a nap, amikor minden a helyére kerül". "Természetesen értjük az uniós kritikát, és készek vagyunk válaszolni minden kérdésre. Fenntartjuk azonban a jogot, hogy mi döntsük el, mikor tesszük ezt meg" - mondta.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.07. Vasárnap, 18:00
2016.02.07. Vasárnap, 18:00
Nagy Károly virológus,a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet egyetemi tanára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz