eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Általános sztrájk Izraelben

Négyórás általános sztrájk kezdődött hétfő reggel Izraelben: közintézmények, kórházak és bankok maradtak zárva, egyes iskolákban nincs oktatás, s nem üzemelnek a légi- és tengeri kikötők sem - jelentette az izraeli hadsereg rádiója.

A munkabeszüntetés helyi idő szerint reggel hat órától tíz óráig tart. Az izraeli munkaügyi bíróság hétfőre virradóra hozott döntéséven engedélyezte az általános sztrájkot, de négy órában korlátozta időtartamát, miután összeomlottak a törvényszék közvetítésével zajló a tárgyalások a Hisztadrut szakszervezeti szövetség és a pénzügyminisztérium között a munkavállalók ideiglenes alkalmazásának szabályairól a közszférában. A törvényszék döntését indokolva arra hivatkozott, hogy a tárgyalófeleknek nem volt elegendő idejük az egyezkedésre.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×