eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kiderül, melyek lesznek a választási év legfontosabb budapesti beruházásai

A Heti Válasz összeállításából megtudhatják, hogy melyek lesznek a 2014-es választási évre elkészülő, legjelentősebb budapesti beruházások. A Figyelő arról ír, hogy ágazati stratégiát építve a pálinka mint világmárka lesz az egyik magyar csúcstermék a vidékfejlesztési tárca tervei szerint. Hetilapszemle.

A Heti Válasz összeállításából megtudhatják, hogy melyek lesznek a 2014-es választási évre elkészülő, legjelentősebb budapesti beruházások. Egyszerre talán soha nem volt ennyi építkezés a fővárosban, mint most, és hamarosan újabbak kezdődnek.

Az V. kerület ugyanis augusztus 21-én belevágott az Országháztól északra fekvő, Duna melletti Olimpiai park megújításába, amit szeptember 1-jén a Váci utca, szeptember 15-én a Dunakorzó felújítása követ.

Nyilván nem teljesen véletlen, hogy ez a rengeteg beruházás mind 2014 tavaszára-nyarára, a választási szezonra készül el, bár ebben a politikai számításnál nagyobb szerepe van annak, hogy a 2010-es váltás után kitalált új (és átterveztetett régi) projektek két-három éves előkészítő fázis után indulhattak el, és mind mostanra "érnek be".

Közöttük van a Kossuth Lajos tér megújítása, a Várbazár, a 4-es metró átadása, az 1-es villamos rekonstrukciója vagy az új Fradi stadion építése.

A Figyelő arról ír, hogy ágazati stratégiát építve a pálinka mint világmárka lesz az egyik magyar csúcstermék a vidékfejlesztési tárca tervei szerint. Ehhez főleg pénzre és összehangolt marketingstratégiára van szükség. A magyar pálinka már 2002-től eredetvédett termék, de ennek a védelemnek a gazdasági hátterét is meg kell teremteni. A márkavédelem csak az Unió határain belül biztosíték, hiszen például a dél-afrikai, amerikai pincészetek a mai napig lelkiismeret-furdalás nélkül készítenek európai eredetű, megjelölésű borokat. A lap úgy fogalmaz, hogy a kivitelre égető szüksége van a feldolgozóknak, mert az otthon főzés odavágott a magyar piacnak, visszaesőben van a legális értékesítés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×