eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Pénzbüntetésre ítélték az ittasan vezető rendőr dandártábornokot

Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint három évre eltiltották a járművezetéstől szerdán azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én erősen ittasan vezette szolgálati járművét Dunakeszinél - tájékoztatta a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője a határozat kihirdetése után az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a Dunakeszi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítélete nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A rendőr dandártábornok január 31-én a szolgálati autójával Budapesten, a Külső Szilágyi úton Dunakeszi felé haladt, amikor ittassága miatt felhajtott egy terelőszigetre, majd jelzőtáblának ütközött. Ennek ellenére továbbment, végül Dunakeszin, az M0-s autóúton lelassult és megállt, miközben működtette a kocsi tetején lévő kék villogót - idézte fel a történteket az ügyészségi szóvivő.

A dandártábornokot a mögötte haladó járőrök igazoltatták, az alkoholszonda megfújását azonban megtagadta, ezért vérvizsgálatra vitték. A vizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a rendőr dandártábornokot, és a vádiratban foglaltaknak a bíróság helyt adott - mondta Gyugyi Csilla.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyész indítványozta a dandártábornok lefokozását, de a bíróság elutasította ezt az indítványt.

A Blikk korábbi információi szerint a dandártábornok a történtek idején az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában volt, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) átvezényelve. A Népszabadság pedig azt írta, hogy korábban a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált. Az MTI korábbi megkeresésére a GVH azt közölte, hogy a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, a felderítő iroda élére.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×