eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Vereség a Davis Kupában

A szlovák páros három sima szettben legyőzte a magyarokat vasárnap a budapesti tenisz Davis Kupa-párharcban az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, ezzel 3-0-ra nyert, a két utolsó egyes mérkőzést már nem játsszák le.

A eső miatt elmaradt szombati program után vasárnap 10 órára tűzték ki a párost a pesterzsébeti Europe Tennis Centerben (ETC), ám a csapadékos időjárás továbbra is próbára tette a szervezőket és a közönséget is. Végül csak 16 óra után sikerült elkezdeni a találkozót, de még ekkor is szemerkélő eső, hideg szél és 15 fok nehezítette a játékosok dolgát. A pályamunkások még közvetlenül a kezdés előtt is terítették a salakot, míg a magyar szövetség munkatársai ingyen osztogatták az esőköpenyeket a tribünön kucorgó szurkolóknak.

A vendégek alkalmazkodtak sikeresebben az őszies viszonyokhoz, Fucsovics Márton rögtön elvesztette az adogatását, majd 2:4-nél Gödry Levente is így tett, miközben a túloldalon a szlovákok legjobbja, Andrej Martin és a 34 éves Igor Zelenay is magabiztosan szervált. A játszma 29 perc alatt az ellenfélé lett, a folytatás viszont eleinte ígéretesebben alakult. A hazai duó brékelte Martint, 2:0-ra vezetett, ám ezután már nem tudott gémet nyerni a szettben: előbb Gödry, majd Fucsovics bukta el az adogatását, utóbbi ráadásul "semmire". A mintegy százfős kitartó közönséget csak az vigasztalhatta, hogy javultak a feltételek, elállt az eső és a száradó pályán élvezetes labdameneteknek is tapsolhatott.

A harmadik felvonás szlovák brékkel indult és onnantól már egyértelmű volt a vendégek sikere, a találkozó 1 óra 37 percig tartott.

Mivel a szombati nap kiesett a programból és a játékosoknak tovább kell utazniuk a jövő heti tornákra, a párharcnak pedig 0-3-nál már nem maradt tétje, a Fucsovics-Martin és a Nagy Péter-Jozef Kovalik egyéni összecsapást már nem játsszák le.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese ezt megelőzően 2013 áprilisában Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

A magyar és a szlovák csapat először találkozott a DK-ban. A szlovák csapat játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért, ellenfele a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott - Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium - lesz.

A magyar válogatott legközelebb jövő márciusban lép pályára az I-es csoportban.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×