eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gyárfás-Bienerth szócsata Hosszú Katinka levele miatt

Gyárfás-Bienerth szócsata Hosszú Katinka levele miatt

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke reméli, hogy a nemzetközi úszószövetség magyar tisztségviselői a magyar úszók érdekeit fogják képviselni. Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a LEN gazdasági vezetője kijelentette: ahogy a múltban és mindenkor, Magyarország és a magyar úszók érdekeit képviseli.

Reméli, hogy a nemzetközi úszószövetség magyar tisztségviselői a magyar úszók érdekeit fogják képviselni - mondta Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a TV2 hírműsorának, és hozzátette, sajnálja, hogy az úszás és a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal és áskálódásokkal kell foglalkozniuk a magyar úszóknak.

„A Magyar Úszó Szövetség elnökeként én, személyesen is mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a vita rendeződjön a FINA és Hosszú Katinka között, és

nagyon remélem, hogy a FINA-ban dolgozó magyar, Magyarországot képviselő tisztségviselők a magyar úszók és Hosszú Katinka érdekeit fogják képviselni' 

- mondta Bienerth Gusztáv.

A nyilatkozatra válaszul kiadott közleményében Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a LEN gazdasági vezetője kijelentette:

ahogy a múltban és mindenkor, Magyarország és a magyar úszók érdekeit képviseli.

A korábbi úszóelnök felsorolta, hogy ennek eredményeképpen hány világversenynek adhatott és adhat otthont Magyarország, illetve új létesítmények épültek, a régiek pedig megújultak. 

Gyárfás Tamás a Világkupa kapcsán leszögezte: „Bienerth Gusztávnak a korábbi közleményében megfogalmazott felszólításától függetlenül magam is arra ösztönöztem a FINA vezetését, hogy a nemrégiben kiadott szabályzatot újfent módosítsa. A FINA Bureau meg is szavazta, hogy az összetett győztesének pénzdíját 100 ezerről 150 ezer dollárra emeljék, így a legjobbak a három etapgyőzelemért járó 50 ezres bónusszal együtt 300 ezer dollárhoz is juthatnak.”

A magyar sportdiplomata arra is felhívta a figyelmet, hogy két hét múlva sorra érkeznek a FINA-vezetők a 17. világbajnokságra, ahol nekünk, házigazdáknak változatlanul törekednünk kell arra, hogy velük ápolt jó kapcsolatok fennmaradjanak. „A vendéglátónak ez egyébként kötelessége, de közvetlen érdekünk is, hiszen július 17-én itt születik döntés a 2022-es és 2024-es rövid pályás vb helyszíneiről is – mondta Gyárfás Tamás. – Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondhatom: a mindenkori magyar sportdiplomáciai érdekeket szerencsésebb a színfalak mögött érvényesíteni, és egyszersmind hatékonyabb is.”

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×