eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megkéselték a brazil szélsőjobboldali elnökjelöltet

Késeléses támadás érte csütörtökön Jair Bolsonaro szélsőjobboldali brazil elnökjelöltet Juiz de Fora városában tartott kampányrendezvényén - jelentette a helyi sajtó. A politikus rendkívül sok vért vesztett, ezért életveszélyes állapotban került a kórházba.

A brazil rendőrség közlése szerint elfogták a késelőt.

A hírtelevízió képsorokat mutatott a történtekről. A politikus fájdalmában felüvöltött és hátraesett támogatói karjaiba, amikor belészúrt a támadó. Látható az is ahogy hívei vállukon viszik a merényletet követően nagy embertömegben.

A politikus állapotáról ellentmondásosak voltak az első információk. Fia, Flavio Twitter-üzenete szerint csak könnyebb, felületi volt a seb, más források szerint viszont igen súlyos, mert a késszúrás Bolsonaro máját is érte. Az orvosok később az utóbbit erősítették meg hozzátéve, hogy a politikus tüdeje és bélrendszere is roncsolódott. Értékelésük szerint

két hónapba is beletelhet, amíg teljesen felépül.

Bolsonaro mintegy három évtizede politizál a brazil kongresszusban. A szélsőjobboldali jelölt a törvényes rend erősítésével kampányol, ennek során ismételten követelte, hogy a brazil rendőrség belátása szerint végezhessen kábítószercsempészekkel és más bűnözőkkel. Emellett nyíltan dicsérte az egykori katonai diktatúrát Brazíliában. Bolsonaro ellen a brazil legfelsőbb bíróságon eljárás folyik egy beszéde miatt, amelyben az ügyészség szerint gyűlöletre és nemi erőszakra uszított.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×