eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a november 19-ei Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a cardiffi városi stadionban 2019. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elhagyta két játékos a válogatottat, de nem a járvány miatt

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya "személyes okokról" beszél, de többről nem. A védelemmel gondok lesznek.

Személyes okok miatt távol marad a magyar labdarúgó-válogatott következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésétől Bese Barnabás és Bolla Bendegúz.

Marco Rossi szövetségi kapitány a csapat szerdai edzése előtt megtartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a koronavírus-járványhoz nincs köze annak, hogy a két futballista kikerült a keretből.

"A védelemben így nagyon kevés játékosunk maradt, ezért azt még át kell gondolnunk, hogy a hátsó alakzatot hogyan állítsuk össze"

- nyilatkozta az olasz szakember. Hozzátette: 2018 óta többször előfordult már vele, hogy bizonyos futballistákra nem számíthatott, de több olyan mérkőzést is tud mondani példaként, amelyen nem a legjobb összeállításban lépett pályára a csapat, mégis jó eredményt ért el.

"Nehéz helyzetben vagyunk, de szeretném, ha pozitívan állnánk hozzá a soron következő meccsekhez. Úgy látom, a magyar emberek sokszor pesszimisták, én most lelkesedést és küzdelmet várok a játékosoktól, azt szeretném, ha a kezdő sípszótól a lefújásig küzdenének" - mondta Rossi, aki szerint bár a labdarúgásban mindig az eredmény számít, számára most az a fontos, hogy a csapat végig harcoljon és igyekezzen magvalósítani a begyakorolt taktikai elképzeléseket.

A szövetségi kapitány elárulta,

a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádám viseli majd,

mert "a személyisége, az elkötelezettsége és a tapasztalata miatt ő a legmegfelelőbb erre a feladatra".

Rossi azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak a játékosok pszichológiai felkészítésén, ennek a munkának az eredményét is szeretné látni a pályán.

"Nem szabad félnünk senkitől és semmitől, bátran kell játszanunk" - jelentette ki a szakvezető, aki a török válogatottról azt mondta, papíron sokkal jobb, mint a magyar, de azt, ami a pályán történik egy mérkőzésen, számtalan tényező befolyásolja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy

a válogatott keret és a szakmai stáb tagjainak mindkét koronavírus-tesztje negatív lett.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A keret:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

védők:

Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

csatárok:

Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×