eur:
385.64
usd:
355.23
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Elképesztő mennyiségű sör fogyott az Oktoberfesten

Münchenben megkezdődött a világ legnagyobb sörfesztiváljának színhelyén a két hetes Oktoberfest épületeinek és egyéb látványosságainak lebontása. A félidőig rekordot döntött az idei sörfesztivál, a második héten azonban a terrorfenyegetés visszavetette a forgalmat.

Az időjárás kegyes volt az idei müncheni sörfesztiválhoz: a nyárutó töretlen melege még azokat is a Terézia-mezőre csalogatta, akik nem tartoznak a malátalé kedvelőinek népes táborába. A fesztivál első hetében rekord mennyiségű sör fogyott, annak ellenére, hogy egy korsó ára tavaly óta csaknem egy euróval emelkedett.

A múlt héten azonban a rendkívülinek indult Oktoberfestre sötét árnyékot vetett a nemzetközi terrorizmus veszélye. Múlt hétfőn ugyanis az al-Kaidához közel álló szervezet egyértelmű fenyegetést tett közé az interneten az Oktoberfest ellen.

A biztonság fokozására a Teréza-mező környékéről kitiltották az autókat, az érkező vendégeket pedig szúrópróba szerűen rendőrök kutatták át. A sátraknál gyakran fegyveres őrök vizsgálták át a betérők táskáit, és biztonsági kamerákkal figyelték a területet. Még a fesztivál légterét is repülésmentes zónává nyilvánították., a múlt héten így erősen visszaesett a látogatók száma.

A két hét alatt összesen 5 millió 700 ezren keresték fel a sörfesztivált, de München turisztikai hivatalának kimutatása szerint az átlagos sörfogyasztás még így is jóval meghaladta a korábbi mennyiséget - ezért a terrorfenyegetés ellenére a serfőzdék elégedettek az idei bevétellel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×