kultúra

Rekordot döntött a Grammy-díjas sztár

2012. március 21., szerda 20:00     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A 23 éves brit énekesnő, Adele 21 című albumával újabb rekordot döntött: a Grammy-díjas lemez Nagy-Britanniában túlszárnyalta a Pink Floyd eladási csúcsát.
 

1

A lemezeladásokat jegyző brit vállalat, az Official Charts Company ismertetése szerint a 21 című lemez már több mint négymillió példányban kelt el, ezzel minden idők hetedik legkelendőbb albuma lett, valamint a XXI. század legnagyobb példányszámban eladott lemezének címét is elnyerte.

Mint a vállalat igazgatója, Martin Talbot jelezte, az adatok napról napra változnak: Adele egyelőre a Pink Floyd 1973-as The Dark Side of the Moon című lemezét körözte le a listán, de már csak 12 ezer példányra van a Dire Straits együttes Brothers in Arms eladási rekordjától, így a jelenlegi hetedik helyről hamarosan a hatodikra léphet elő.

A lista élén egyébként 5,8 millió lemez eladásával a Queen Greatest Hits albuma áll. Azt a Beatlestől a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band követi, minden idők legkelendőbb albumai közül a harmadik helyet az Abba Greatest Hits lemeze foglalja el.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.12. Péntek, 18:00
2016.02.12. Péntek, 18:00
Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz