eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Török Gábor az elmúlt 20 év legrövidebb kampányára számít

A Vision Politics igazgatója szerint különleges lesz az idei választási kampány abban a tekintetben, hogy az elmúlt 20 év legrövidebb korteskedésére kell számítani. Török Gábor az InfoRádiónak azt mondta: nehéz lesz felfokozni a politikai izgalmakat.

Nem volt még olyan választás az elmúlt 20 évben, amikor ennyire eldöntöttnek látszott a küzdelem, ez pedig speciálissá teszi az idei kampányt - mutatott rá a Vision Politics igazgatója.

Jelen helyzetben a Fidesznek egyáltalán nem érdeke, hogy kampányoljon, hogy felfokozza a politikai izgalmakat, ezzel ugyanis csak kockáztat - véli Török Gábor. A szocialisták ugyanakkor mély válságban vannak, így nincsenek abban a helyzetben, hogy jelentősen változtassanak a választás kimenetelén.

Elképzelhető, hogy ilyen viszonyok között szinte semmi konkrétumot nem tudhatnak meg a választók a pártok programjairól.

Az azonban valószínűsíthető, hogy a Fideszen kívül minden politikai erő érdeke az lesz az elkövetkezendő időszakban, hogy megváltoztassa a politikai szerkezetet, a kérdés csak az, hogy lesz-e ehhez elegendő erejük.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a jelenlegi helyzetben a választók legfőbb beállítódása nem a kormányváltó vagy kormánymegtartó hangulat, hanem az apátia, a politika iránti közöny. Ilyen helyzetben pedig Török Gábor szerint nagyon nehéz lesz felfokozni a politikai izgalmakat.

Ez a közöny ráadásul a Fidesz malmára hajtja a vizet, egy viszonylag alacsony választási részvétel mellett ugyanis a legnagyobb ellenzéki párt győzelme a vártnál is jelentősebb lehet.

A szocialisták elsősorban akkor járnak jól, ha a kampány frontvonalába Bajnai Gordont helyezik, bár ettől ő valószínűleg vonakodni fog - mondta az elemző, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc pedig a szocialista törzsbázis mobilizálásában játszhat majd szerepet, az azonban nem valószínű, hogy a volt miniszterelnök megjelenne az MSZP óriásplakátjain.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Tavaly szeptemberben a Novo Nordisk cég letaszította a trónról az LVMH francia luxusipari óriást, így a kontinens legértékesebb tőzsdén jegyzett cégévé vált. A súlycsökkentő gyógyszerekről népszerűvé váltó dán gyógyszeripari cég lendülete pedig továbbra is töretlen. Megnéztük, hogy melyek jelenleg a legértékesebb európai vállalatok, és azt is, hogy globális összevetésben hol helyezkednek el jelenleg ezek a cégek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×