eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Nyilvánosak a kormányzati szervek gazdálkodási és vagyoni beszámolói

Péntektől a minisztériumoknak és a nem miniszterek alá tartozó kormányzati szerveknek a honlapjukon kell közzé tenniük a gazdálkodásukról és vagyoni helyzetükről beszámoló tájékoztató dokumentumokat az úgynevezett Átlátható államháztartás című jelentés keretében. A kormányszóvivő szerint "nincsenek csontvázak a szekrényben".

Szollár Domokos pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte: ezzel a kormány törvényi kötelezettségének tesz eleget.

Kiemelte, hogy a kabinet beszámol az államháztartás általános pénzügyi helyzetéről, jövőbeni kötelezettségeiről, a vállalásairól, a minisztériumok, illetve a nem miniszterek alá tartozó kormányzati szervek gazdálkodásáról és vagyoni helyzetéről, az ismert, kezelhető kockázatokról.

Bejelentette: a kormány döntött arról, hogy az üvegzseb törvény előírásait kibővítve nemcsak az 5 millió forint feletti, hanem az annál alacsonyabb mértékű szerződéseket is nyilvánosságra hozzák a tárcák április 1-től.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×