eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyarországról is tartalmaztak diplomáciai értesüléseket a WikiLeaks anyagai

Magyarországról is tartalmaztak diplomáciai értesüléseket azok a bizalmas amerikai külügyminisztériumi dokumentumok, amelyeket a WikiLeaks juttatott el a világ több vezető napilapjához. Azt egyelőre nem tudni, hogy az oknyomozó portál miként jutott hozzá az iratokhoz.

Az Afganisztánnal, majd Irakkal foglalkozó bizalmas amerikai dokumentumok közzététele után a mintegy 250 ezer külügyi irat kiszivárogtatása a portál harmadik nagy akciója volt, amely ismét az amerikai kormány tiltakozását váltotta ki. A közzétett iratok nem csupán az amerikai diplomácia és a partnerállamok mindeddig titkos törekvéseiről tárnak fel részleteket, de arról is tanúskodnak, hogy az amerikai diplomaták nem mindig voltak jó véleménnyel a szövetséges államok vezetőiről.

Az egyik feljegyzés szerint például arab vezetők Irán elleni légitámadásra kérték az Egyesült Államokat, egy másik pedig arról szól, hogy az amerikai kormány utasította diplomatáit, folytassanak kémtevékenységet az ENSZ vezető tisztviselői ellen. A WikiLeaks Magyarországra vonatkozóan több mint 700 bizalmas amerikai külügyminisztériumi jelentést szivárogtatott ki, de tartalmukról a lapok nem közöltek részleteket.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×