eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Pályázatot írnak ki az újpesti uszodára

Korábbi gyermekvédelmi ingatlanok forgalomképessé tételéről és a teherforgalmi-díjfizetés ellenőrzésének szigorításáról döntött a többi között a Fővárosi Közgyűlés.

Nyolc olyan, üresen álló ingatlant tesz forgalomképessé a főváros, amelyekben korábban gyermekvédelmi szakellátás működött. A Fővárosi Közgyűlés döntése összesen bruttó 2 milliárd 899 millió forintnyi ingatlant érint. Ezek közül öt a XII. kerületben, a többi pedig a VII., a X., és a XV. kerületben található.

A közgyűlés előzetes hozzájárulását adta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek, hogy újabb nyilvános pályázatot írjon ki az Újpesti Gyógyfürdő és Uszodára. A fürdőingatlan minimális vételára nettó 330 millió forint lenne.

A fővárosi tulajdonú színházaknak a jövőben bérleti díjat kell fizetniük eddig ingyen használt ingatlanjaikért, az ehhez szükséges forrásokat pedig beépítik támogatásukba. A döntés értelmében az ingatlanok bérleti szerződései határozatlan időtartamra jönnének létre, felmondási idő kikötésével.

A színházi társaságoknak, mint leendő bérlőknek háromhavi bérleti díj + áfa összegnek megfelelő megszerzési díjat, valamint öt havi nettó bérleti díjnak megfelelő mértékű óvadékot is meg kell fizetniük december 31-ig.

A közgyűlés emellett szigorítja Budapesten a teherforgalmi díjak befizetésének ellenőrzését. Erre az előterjesztés szerint azért van szükség, mert az ebből adódó bevétel 16 százalékkal marad el a tervezett mértéktől, és a tendenciát a korábban meghozott döntésekkel sem lehetett megfordítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×