eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Evezős pótkvalifikáció: olimpiai kvótás a Hirling, Varga duó

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár megnyerte a szerda délutáni döntőt Luzernben, az evezősök utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, ezzel kvótát szerzett a londoni játékokra. A normálsúlyú egypárban próbálkozó Galambos Péter nem járt sikerrel, csak hatodik lett a fináléban.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a korábban világ- és Európa-bajnokságot nyert, hosszú szünet után tavaly ősz óta ismét együtt versenyző Hirling, Varga duó a zárónapon ugyanolyan magabiztosan versenyzett, mint az előfutamban, majd a középdöntőben, s egy újabb győzelemmel immár harmadik olimpiájára készülhet. Sydneyben ötödik, Pekingben 14. lett a váci-bajai egység.

A párosnak az első két hely valamelyikén kellett végeznie a londoni indulási jog kiharcolásához, Galambosnak pedig az első négy között kellett volna zárnia, de neki ez nem jött össze.

A hazai evezősök közül korábban a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harcolta ki - még a tavalyi, bledi világbajnokságon - az olimpiai szereplést, így a brit fővárosban négyfős lesz a sportági csapat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×