eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Megkezdődhet a krasznahorkai vár felújítása

Hamarosan megkezdődhetnek a felújítási munkálatok a márciusban tűzvészben megrongálódott krasznahorkai váron, miután a szlovák Közbeszerzési Hivatal elutasította az egyik vállalat panaszát.

A munkálatok megkezdését eddig az hátráltatta, hogy a közbeszerzési pályázat vesztese panaszt emelt a vár fenntartója, a Szlovák Nemzeti Múzeum döntése ellen.

A nemzeti örökség részét képező 13. századi várban március 10-én két tizenéves dohányzó gyerek figyelmetlensége okozott tüzet. A vár teljes tetőszerkezete leégett, megrongálódott a várfal egy része és számos műkincs is elpusztult. Bár a műtárgyak 90 százalékát megmentették, a kár így is 8 millió euróra tehető.

Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×