eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Soron kívüli leszállást hajtott végre egy repülőgép Varsóban

Soron kívüli leszállást hajtott végre csütörtök délután a varsói Chopin-repülőtéren a török légitársaság egyik repülőgépe, a befejezett biztonsági vizsgálat után a járat továbbindult - értesült a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A Turkish Airlines légitársaság Isztambulból San Franciscóba tartó Boeing 777-300 ER utasszállító gépének pilótái technikai hibára hivatkozva kértek leszállási lehetőséget a varsói légiirányítóktól. Mint utólag kiderült, a személyzet gyanakvását egy, feltehetően a korábbi járat után ottfelejtett készülék váltotta ki - jelentette a nem hivatalos forrásokra hivatkozva a hírtelevízió.

A gép 15 óra előtt biztonságosan leszállt, a TVN24 közlése szerint 342 utasát evakuálták. A környéket tűzoltók biztosították, pirotechnikusok átkutatták a gépet, és megvizsgálták a gyanús készüléket is - nem tartalmazott robbanóanyagot.

Przemyslaw Przybylski, a Chopin-repülőtér szóvivője este 7-kor azt közölte a sajtóval: alapos biztonsági vizsgálat és ezzel kapcsolatos eljárások után a török járat folytatásáról döntettek. Przybylski pontosította azt a megfogalmazást, amely eredetileg kényszerleszállásnak minősítette az esetet, szerinte "soron kívüli leszállás" történt.

A varsói repülőtér délután a többi járatot zavartalanul fogadta és indította, a török gép landolására vonatkozó részletes jelentést a lengyel hatóságok a jövő héten teszik közzé.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×