eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Embercsempészeket fogott el a rendőrség

Embercsempészeket fogtak el a rendőrök Salgótarjánban és Szegeden, mindketten egy bűnszervezet tagjai voltak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több személlyel szemben. A nyomozás során a Készenléti Rendőrség munkatársai, valamint a Nógrád és a Csongrád megyei rendőrök kedden összehangolt akciót tartottak Szeged és Salgótarján településeken, amelynek alkalmával elfogták a 30 éves B. Tamás és a 40 éves D. László magyar állampolgárokat – írja a Police.hu.

Mindketten megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2017 augusztusában és szeptemberében haszonszerzés céljából több alkalommal működtek közre Magyarországon tartózkodó illegális migránsok külföldre szállításában. Az elfogott személyek otthonaiban a KR NNI munkatársai házkutatásokat tartottak és több – az embercsempészéshez kapcsolódó – tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a férfiak az ügyben már korábban elfogott és jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő bűntársaikkal együtt egy szervezetten, összehangoltan működő embercsempész csoport tagjai voltak. A KR NNI nyomozói a férfiakat előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×