eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: az Amerikai Egyesült Államok hadserege
Nyitókép: US Army

Karjában növesztett fület kapott egy katona

Egy amerikai nő egy új fület kapott, amelyet előzőleg alkarjának bőre alatt növesztettek az orvosok.

A különleges transzplantáció sikeresen zajlott, a beteg gyógyulófélben van - közölte az amerikai sajtó a hadsereg közlésére hivatkozva. A 21 éves nő, Shamika Burrage az amerikai hadseregben dolgozik.

"A cél az, hogy végül jól nézzen ki, érzékeljen vele, és hogy öt év múlva az, aki nem ismeri őt, ne vegye észre a különbséget" - mondta a texasi El Pasóban lévő William Beaumont Katonai Kórház orvosa.

Fotó: az Amerikai Egyesült Államok hadserege
Fotó: az Amerikai Egyesült Államok hadserege

A fiatal nő bal fülkagylóját két éve veszítette el autóbalesetben. A hallójárat bezárult, a fül hallás szempontjából fontos részei azonban megmaradtak, így a nő sikeresen visszanyerte hallását.

Az orvosok a bordákból porcot vettek, amelyből fül alakú formát képeztek. Ezt beültették az alkar bőre alá, hogy bőrt, új idegeket és véredényeket képezzen és növekedjen. Végül az így kialakult szervet átültették a nő fejére.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×