eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pxhere

A szigorítás ellenére menetel Budapesten az Airbnb

Tovább tudta növelni a már eleve magas piaci részesedését az Airbnb Budapesten, az elmúlt évek belvárosi kerületekre vonatkozó szabályozó rendeletei sem tudták visszaszorítani terjeszkedését a fővárosban.

Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta az 1,8 milliót, 25 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban - közölte a Colliers International tanácsadó társaság. Az Airbnb piaci részesedése az eltöltött vendégéjszakák alapján 2018 végére elérte a 20 százalékot, a fővárosi foglalható egységek száma pedig 10 százalékkal bővült egy év alatt.

A Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzése szerint

tavaly - 2017-hez hasonlóan - az V., VI., VII. kerületben volt a budapesti foglalások 69 százaléka.

A szállástípusok közül 2018-ban is a teljes lakás volt a legkeresettebb a vendégek körében, a foglalások 50 százaléka ilyen típusú szálláshelyen történt.

A budapesti Airbnb piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 61 százaléka egynél több lakást adott bérbe, ami meghaladja a legtöbb európai nagyvárosban kialakult 40-50 százalékos átlagot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×