eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Maeszai, 2018. július 11.A thaiföldi kormány sajtóhivatala által közreadott kép néhány barlangból kimentett fiúról a Csiangraj tartománybeli Maeszai kórházában 2018. július 11-én, miután előző nap befejeződött a június 23-án a Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat tagjainak és edzőjüknek a kimentése. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Megnyitják a thaiföldi barlangot, ahonnan kimentették a gyerekeket

November 1-jén megnyílik a látogatók előtt az észak-thaiföldi Tham Luang-barlangrendszer, ahonnan tavaly nyáron kimentették a monszun okozta hirtelen áradások miatt bent rekedt focista gyerekeket - jelentette be szerdán a délkelet-ázsiai ország természeti erőforrásokért és környezetügyért felelős minisztériuma.

A szaktárca nemzeti parkokkal, vadvilággal és növényvédelemmel foglalkozó részlege szerint az elmúlt több mint egy évben a lezárt barlangból eltávolították az összes mentőfelszerelést és a Tham Luang nemzeti park területén is átalakításokat végeztek.

A mentőakciónak egy múzeum is emléket állít,

a barlang bejáratánál pedig bronzszobrot állítottak a 38 éves Szaman Kunannak, a thai haditengerészet volt búvárjának, aki életét vesztette a veszélyes mentési művelet során.

Maeszai, 2018. július 7.
A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele katonákról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)
A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele katonákról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)

A turisták reggel 9 órától délután 16 óra 30 percig járhatják be a barlangot.

A thaiföldi ifjúsági focicsapat 12 tagja és edzőjük 2018. június 23-án látogatott el a Bangkoktól 1000 kilométerre fekvő Tham Luang-Khun Nam Nang Non-barlangba. A hirtelen áradás miatt azonban több mint két hétre csapdába estek a barlang egy száraz pontján.

Kiszabadításukra nemzetközi mentőexpedíciót szerveztek tapasztalt barlangi búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk.

Bangkok, 2019. április 30.
A 2018. június 23-án a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat, a Thai Wild Boars tagjai és edzőjük, Ekapol Chantawong (k, felül) sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2019. április 30-án, ahol bejelentették, hogy az amerikai Netflix online tévészolgáltató vállalat minisorozatot készít a mentőakciójukról. A július 8. és 10. között lebonyolított mentőakció során a 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni a mentőalakulatoknak.
MTI/EPA/Diego Azubel
A 2018. június 23-án a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt ifjúsági labdarúgócsapat, a Thai Wild Boars tagjai és edzőjük, Ekapol Chantawong (k, felül) sajtótájékoztatón vesz részt Bangkokban 2019. április 30-án, ahol bejelentették, hogy az amerikai Netflix online tévészolgáltató vállalat minisorozatot készít a mentőakciójukról. MTI/EPA/Diego Azubel

A megmenekült csapat számos tévéműsorban megjelent azóta és a történetből több filmes feldolgozás is készül.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×