eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Napur Architect Építészeti Iroda Kft.

Egy új Duna-gátat is fel kell húzni az atlétikai stadion miatt

A nagy budapesti atlétikai létesítmény miatt új védműre lesz szükség – hatásvizsgálat nélkül.

A Budapestre tervezett atlétikai stadion kiegészítő létesítményei miatt új Duna-gátat kell majd építeni, amit – a környező beruházásokhoz hasonlóan – környezetvédelmi hatástanulmány nélkül húzhatnak fel, értesült a Népszava.

A lap azt írja: az illetékes Pest Megyei Kormányhivatal annak ellenére hagyta jóvá a terveket, hogy azokkal kapcsolatban jelentős aggályok merültek fel. Az egyik az, hogy az új nyomvonal éppen egy korábbi hulladéklerakón vezet át, ám ennek kármentesítése csupán mellékesen szerepel a határozatban, mint amit hamarosan meg kell oldani. Ezenfelül a területet alkotó telkek közül néhány például Natura 2000 védettségű területhez tartozik vagy azzal érintkezik.

A stadiontól délre, a Kvassay-zsilip másik oldalán a Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében megvalósítandó beruházás miatt összesen 19 családnak kellett elköltözni a területen lévő szolgálati lakásokból. A lap információi szerint kajak-kenu pályát is építenének, ehhez – a tervek szerint – akár még a folyó medrét is módosíthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×