eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Átrendezték a banki piacot a támogatott hitelek

Három hónapja elérhető a vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Plusz konstrukció. Az államilag támogatott hitelek átrendezték a piacot, változott a kölcsönigénylők köre és a hitelfelvételi szándék is.

A piaci kereslet a támogatott hitelek iránt kétszerese-háromszorosa a tavaly ilyenkor tapasztaltaknak. Mindegyik termék megtalálta a célcsoportját – mondta az InfoRádióban Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

Korábban a folyószámlahitel volt a legnépszerűbb, az új Széchenyi Kártya Plusz programcsomagban viszont azt tapasztalták, hogy a likviditási hotel a legkedveltebb, amely egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, és két vagy három évre vehetik fel a vállalkozások.

Az igénylői körnél a válság előtt egyszerű volt a képlet: volt egy finanszírozási igény, megvizsgálta a bank, és folyósított. Most változott a helyzet, mert rajtuk kívül megjelent két újfajta igénylő: akiket megérintett a válság és a lehetőséget látók. Előbbiek munkahelymegtartó hitelért jönnek, utóbbiak a kedvező konstrukciót meglátva találtak ki egy projektet, amit inkább hitelből, mint saját tőkéből finanszíroznak – mondta a szakértő.

Átrendezték a hitelpiacot az új termékek, mert az elmúlt két-három évben a bankok saját termékeket fejlesztettek, de ezek most háttérbe szorultak, mert nem versenyképesek a támogatott hitelekkel, amelyek dominálják a piacot az elmúlt három-négy hónapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×