eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szijjártó: Végveszélyben a lakosság megélhetése!

A Fidesz felszólította a kormányt, hogy tegyen le az ingatlanadó bevezetésének tervéről és a telkek, illetve a két évnél fiatalabb házak értékesítésének áfakötelessé tételéről.

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy felejtse el azokat a terveket, amelyek a jövő évre vonatkozó adóemeléseket tartalmazzák - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Hozzátette: az emberek megélhetése most már "végveszélybe" került.

A pártszóvivő kiemelte, hogy a kormány, Gyurcsány Ferenc ígéretének dacára jövőre ismét adót emel, és bevezeti az ingatlanadót is.

Beszámolt arról, hogy a telkek és a két évnél nem idősebb házak eladása esetén az eladó magánszemély az áfa megfizetésére lesz köteles, ami miatt - jegyezte meg - az árak húsz százalékkal fognak emelkedni.

Drágultak az energiahordozók, az utazás, az alapvető fogyasztási cikkek és most az ingatlan, a telek a következő a sorban - közölte Szijjártó Péter.

Szerinte a kérdést most már úgy kell feltenni: "vajon hány bőrt akar lehúzni Gyurcsány Ferenc az emberekről?"

A kormány ne emeljen adót, ne növelje az emberek terheit - szólított fel az ellenzéki képviselő.

Az értékalapú ingatlanadó bevezetése a júliusban aláírt koalíciós szerződés mellékletében szerepel, az ingatlantartáshoz és a tulajdonváltáshoz kapcsolódó közterhek egyidejű átalakításával, 2008. január 1-jei hatállyal.

Nem végleges

Pichler Ferenc a Pénzügyminisztérium szóvivője az InfoRádió megkeresésére elmondta: a tárcának még nincs kialakult javaslata az ügyben, amikor lesz, akkor azt ismertetni fogják.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szintén azt mondta: még nincs döntés a telek-áfa bevezetéséről, a Pénzügyminisztérium folyamatosan dolgozik a tervezeten.

A PWC adópartnere az InfoRádióban azt mondta: 20 százalékkal drágulhatnak az építési telkek, ha áfaköteles lesz jövőre az építési telek, a két évnél nem régebbi ház, lakás, üdülő.

Lőcsei Tamás szerint a tervezet egy szűk, az adófizetést eddig megkerülő csoportnak az adózásba való bevonását célozza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×