eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Lékai Máté (k) és a francia Dika Mem (b) a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen az egyiptomi Alexandriában 2021. január 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Anne-Christine Poujoulat/POOL

Gulyás István: ez a morál és küzdeni tudás ritka egy csapatnál

A szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon.

"Kicsit keserű most a szánk íze, de remélem, hogy ez néhány napon belül elmúlik. Megpróbálunk a jóból építkezni. Többször nüánszokon múltak a helyzetek, de végül az ötödik helyen zártunk és elértük a célunkat" - nyilatkozta az edző szerda este az M4 Sporton.

A magyarok a Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a csoportkörből a középdöntőbe, ahol Brazília és Lengyelország ellen is nyertek, az Európa-bajnok Spanyolországtól viszont kikaptak. A szerdai negyeddöntőben hosszabbítás után 35-32-re kikaptak a hatszoros vb-aranyérmes Franciaországtól, így búcsúztak a további küzdelmektől, és minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen végeztek.

Ez a 27. férfi világbajnokság, és a 21., amelyen a magyarok is szerepelnek. Két legjobb eredményük az 1986-os második és az 1997-es negyedik helyezés.

"Úgy jöttünk el, hogy próbáljunk meg minél több örömet szerezni a szurkolóinknak, és reméljük, ez sikerült.

Összességében a válogatott lépett egyet előre, és ez jó jel a jövőre nézve"

- vélekedett Gulyás.

Bánhidi Bence, a válogatott hat gólig jutó beállója felidézte, hogy a rendes játékidő utolsó három percében sikerült egyenlíteniük háromgólos hátrányból, de a hosszabbítás nem úgy alakult, ahogyan szerették volna.

"Mindent megtettünk, hogy a legjobb négybe kerüljünk. A csapat minden dicséretet megérdemel, tudtunk küzdeni egymásért, Magyarországért. Ez a morál és küzdeni tudás, akarás, ami közöttünk van, ritka egy csapatnál, ezt most mi zsebre tesszük és visszük tovább magunkkal" - hangsúlyozta a mérkőzés legjobbjának megválasztott szegedi kézilabdázó, aki 29 góllal zárta a tornát.

Az irányító Lékai Máté úgy fogalmazott: tudták, hogy nagyon erős ellenféllel találkoznak, és büszke a csapatra, mert mindent megtettek.

"Visszahoztuk három gólról, küzdöttünk, akartunk. A szívünket, lelkünket kitettük, nem adtuk fel egyetlen pillanatra sem. Ez a csapat nagyon együtt van, folyamatosan fejlődik, van arca, taktikája, de a legfontosabb, hogy egy igazi nagybetűs csapat" - nyilatkozta a tornán 25 gólig jutott veszprémi játékos.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×