eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com/Markus Spiske

Újabb olimpiai kvalifikációs tornát rendeznek Budapesten

Magyar válogatottak is harcban lehetnek a kvótáért.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) megerősítette, hogy júniusban Budapesten talál majd gazdára az utolsó indulási jog a férfiaknál és a nőknél is a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia 3x3-as kosárlabda tornájára – adta hírül az insidethegames.biz.

A játékok programjában a japán fővárosban debütáló szakágban mindkét nemnél 8-8 csapat lehet ott Tokióban, május 26. és 30. között pedig 20-20 válogatott csap össze Grazban az olimpiai kvalifikációs tornán. Ezt követően kerül sor június 4-6-án Budapesten arra a pótselejtezőre, amelyen a férfiaknál és a nőknél is az utolsó kvóta talál gazdára. A többi indulási jogot a férfiak és a nők esetében is a világranglista állása alapján osztották ki.

A 3x3-as kosárlabdázók olimpiai kvalifikációs tornáját eredetileg tavaly Indiában rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A grazi selejtezőn magyar részről csak a nők lesznek érdekeltek, akik csoportjukban Hollandiával, Észtországgal, Fehéroroszországgal és Srí Lankával csapnak össze. Ezen a tornán három tokiói kvótát osztanak ki.

Az utolsó egy-egy kiadó olimpiai hely a hazai pótselejtezőn talál gazdára, ahol hat-hat gárda verseng. Itt a magyar férfi és – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a női együttes is szerepel majd.

A tokiói olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×