eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hétfőn döntenek a köznevelési törvényhez érkezett kormánypárti módosításokról

Újabb módosító javaslatok érkeztek a köznevelési törvény KDNP-s tervezetéhez, amelyet a Fideszben is sokan vitatnak. A két kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn dönt a módosításokról.

Mivel a kormánytöbbség már három éves kortól kötelezővé tenné az óvodát, az oktatási bizottság javasolja, hogy az óvoda is legyen a köznevelés része. Így ugyanis biztosan nem marad ki az állami támogatásból.

A testület a stabil működés érdekében nyolcról 16-re emelné az óvodák és az általános iskolai alsó tagozatok minimális gyermeklétszámát. A bizottság támogatja azt a módosítást, amely a tanulók testi fenyítése mellett a lelki kínzásukat is megtiltja, a családi napközikkel kapcsolatban azonban törvénybe foglalnák, hogy azok nem helyettesítik az óvodát, mert nincs képzési tervük és nehezen ellenőrizhetők.

A jogszabály részévé tennék, hogy a középiskolába csak azt a diákot vegyék fel, aki teljesít egy központi vizsgát. Nem tennék kötelezővé a tanároknak, hogy délután öt óráig tartsanak felügyelet az iskolákban, hiszen a diákok úgyis csak 16 óráig lehetnek bent.

A kormánypárti képviselők megítélése szerint az iskolaszékek működése formálissá vált, ezért felügyelő bizottságokat hoznának létre az oktatási intézményekben.

A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn dönt a köznevelési törvényhez érkezett kormánypárti módosításokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×