eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szivós Márton: "Adjatok egy pofont, hadd ébredjek fel!"

Az edzői stáb - a póló íratlan szabályainak megfelelően - a diadal után megfürdött, a játékosok a vállukra emelték a kapitányt - ünnepelt az új aranycsapat. A magyar vízilabda-válogatott Montenegró 8-7-es legyőzésével megszerezte a világbajnoki címet. Íme, a felhőtlen boldogság szavai.

Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki 2003-ban játékosként is világbajnok volt, s az egyetlen magyar, aki szövetségi kapitányként és játékosként is a vízilabda világbajnoka: "Egészen más érzés ez most kapitányként, mint játékosként volt, bár pályafutásom végén már éreztem hasonlót a mostanihoz, amikor a többiek örömét láttam. A félidőben már mondtam a fiúknak, mi jobban akarjuk a győzelmet és meg is fogjuk nyerni a meccset."

Szivós Márton: "Adjatok egy pofont, hadd ébredjek fel! Azért lettünk világbajnokok, mert hittünk a munkában, az edzőnkben és a taktikában. Itt a világbajnokság alatt végleg igazi csapattá értünk."

Hosnyánszky Norbert: "A világbajnoki aranyérem nekem ugyanolyan értékes és kedves, mint az olimpiai volt. A kihagyott büntetőm után nem estem kétségbe, túl kell lendülni ezen és sikerült is. A montenegróiak elbizonytalanodtak, mi viszont végig tudatosan játszottunk, ráadásul Nagy Viktor szenzációsan védett. Ez életem csúcspontja".

Bátori Bence: "Erről álmodtam egész életemben. Fantasztikusan dolgoztunk egész nyáron, kőkeményen megharcoltunk az aranyéremért".

Bedő Krisztián: "Az akarás volt a döntő, ezzel nyertünk."

Hárai Balázs: "Ma van édesanyám szülinapja, ezzel a világbajnoki aranyéremmel ajándékoztam meg. Az is motivált, hogy eddig még sosem álltam a világbajnoki dobogó tetején."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×