eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

Mi történt az ősrobbanáskor? - lapszemle

Ameriaki kutatói bejelentették, hogy most először sikerült észlelniük egy jelet a világűrben, amiből megfejthető, mi történt az ősrobbanás pillanatában - írja az Index. A portfolio annak járt utána, mit tehet a kormány a devizahitelesekkel az Alkotmánybíróság döntése után.

A Népszabadságban az olvasható, hogy bizonytalanná vált a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezeteinél dolgozó mintegy 2000 szakember sorsa. A napokban jelent meg ugyanis egy kormányhatározat arról, hogy a szakminisztériumok április közepétől átveszik az uniós pályázatok kezelésével kapcsolatos feladatokat - emlékeztet a lap.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság csaknem tízmillió forint bírsággal sújtott két követeléskezelő céget. Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke a lapnak elmondta, hogy további ellenőrzések lesznek; három ügyben heteken belül lezárják a vizsgálatot.

Az Index szerint a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ kutatói bejelentették, hogy most először sikerült észlelniük egy jelet a világűrben, amiből megfejthető, hogy mi történt az ősrobbanás pillanatában. Egyúttal sikerült igazolniuk a gravitációs hullámok létezését is. Einstein már 1915-ben, az általános relativitáselmélet leírásában is beszámolt erről, de a tudomány csak most tudott bizonyítékot találni az elméletére.

Izgalmas Elmű és Émász közgyűlésekre számíthatnak pénteken a befektetők - írja a napi.hu. A két tőzsdén is forgó áramszolgáltató német tulajdonosa ugyanis - jórészt a magyar helyzettől független okból - kivenné a hazai érdekeltségeiből, amit lehet, még ha ez fel is bőszíti a magyar kormányt.

Mit tehet a kormány a devizahitelekkel az Alkotmánybíróság döntése után, és mit nem? Visszamenőleg is hatályos lehet-e egy ilyen döntés, illetve mekkora a bankok vesztenivalója? Mire vár még a kabinet? Miért fogadta emelkedéssel az OTP árfolyama a bejelentést? A portfolio.hu jogászoktól kért válaszokat ezekre a kérdésekre.

A penzcentreum.hu szerint növényi zsiradékok, tejipari melléktermékek, és számos olyan alapanyag található meg az utánzat ételekben, amik nagy mennyiségű fogyasztása nem feltétlenül van kedvező hatással szervezetünkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×