eur:
387.78
usd:
357.63
bux:
68096.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Ilyen lesz az időjárás

Csütörtök délután átmenetileg szakadozottá válik a felhőzet, de összességében sok marad a felhő, kevésbé felhős területek a nyugati határ mentén, valamint a középső területeken lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 8 és 15 fok között várható, de Szabolcsban és Borsod keleti részében csupán 5, 7 fokra van kilátás.

Csütörtök délután átmenetileg szakadozottá válik a felhőzet, de összességében sok marad a felhő, kevésbé felhős területek a nyugati határ mentén, valamint a középső területeken lehetnek. Estétől északnyugat felől mindenütt beborul az ég, és éjszaka ismét sokfelé számíthatunk esőre, ugyanakkor a Dráva-melléken nem várható számottevő mennyiségű csapadék.

Éjjel főleg az Északi-középhegység vidékén és Baranya megyében köd is képződik. Kora reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben maradnak erősen felhős illetve borult területek is - a legtovább Szabolcsban és Borsod keleti részén. Délelőtt a Dunától keletre még többfelé, délután már csupán az északkeleti határ mentén várható kisebb eső. A délnyugati, nyugati szél csütörtökön a fővárostól északra, pénteken pedig a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre élénkül meg, pénteken olykor meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, de hajnalra az ország nagyobb részén néhány fokot melegszik a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 8 és 15 fok között várható, de Szabolcsban és Borsod keleti részében csupán 5, 7 fokra van kilátás.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×