eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már minden második háztartásban van okostelefon

2014 végére a felnőtt lakosság 90 százalékának volt mobiltelefonja, és már 40 százalékra emelkedett az okostelefonok aránya - számolt be a Kutatópont a 2014-es felméréséről. A cég kutatási igazgatója azt mondta: a tavalyi év folyamán szintén nőtt azok aránya, akik az okostelefonokhoz internet előfizetést is vásároltak.

Folyamatos a növekedés az okoskészülékek területén. A magyar felnőttek többsége rendelkezik saját használatú mobiltelefonnal, amelynek jó része okostelefon. Ma már több mint minden második háztartásban van okostelefon, és a magyar felnőttek közel 40 százalékának saját használatú okostelefonja van. Ez nagyjából 10 százalékpontos növekedést jelent, 2014 elején ugyanis minden harmadik felnőttnek volt" - mondta a Kutatópont kutatási igazgatója.

"A mobiltelefonos internet előfizetések aránya is folyamatosan növekedett tavaly. A megkérdezettek 20-30 százalékának van, a többiek valamilyen más konstrukciót választanak, például külön díj ellenében csak néhányszor mennek fel a világhálóra, vagy valamilyen belső hálózaton, wi-fin interneteznek és használják az okoskészüléküket" - ismertette az eredményeket Székely Levente.

A kutatási igazgató hozzátette: "a telefonáláson kívül sok olyan funkció van, amire használhatók az okoskészülékek, a tulajdonosok 30 százaléka használja videókészítésre vagy médiatartalmak megtekintésére: filmek, fotók. A megkérdezettek csak 10-15 százaléka néz filmet a telefonján, ez nyilván a képfelbontásra és a képernyőméretnek is függvénye, a kérdezettek legalább fele képnézegetőként is használja az okostelefonját."

"A játék egyre népszerűbb a felhasználók körében, minden harmadik válaszadó szokott játszani is az okostelefonján. Korcsoportra bontás esetén jól látszik, hogy a fiatalabbak többet játszanak: a tizen-huszonévesek kétharmada, de a hatvan felettiek csupán tíz százaléka szokott játszani a telefonján" - emelte ki Székely Levente.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×