eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Közérdekű kereset is indult a Buda-Cash ellen

Közérdekű keresetet indított a bíróságon a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Buda-Cash Brókerház Zrt és az érdekeltségébe tartozó DRB-bankcsoporttal szemben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a bíróság mikor kezdi el tárgyalni a pert, a keresetlevelet kedden nyújtotta be a szervezet.

"A tegnapi nap során benyújtásra került a FEOSZ keresetlevele, a közérdekű keresete a Buda-Cash Brókerház Zrt., illetve a DRB bankcsoport ellen" - mondta az InfoRádiónak Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

Tájékoztatása szerint a közérdekű per "azt jelenti, hogy nem egy pertársaságról van szó, nem kell jelentkeznie hozzánk a fogyasztóknak, amit egyébként az elmúlt napokban többen megpróbáltak megtenni, itt kizárólag a FEOSZ szerepel a perben mint felperes. Azt szeretnénk elérni, hogy a bíróság mondja ki, hogy az alperesek, a Buda-Cash Brókerház Zrt illetve ez a négy érintett bank jogszabálysértő tevékenységet folytattak" - mondta.

"Reményeink szerint amennyiben ez kimondásra kerül, akkor utána a kártalanítás sokkal gördülékenyebben történhet meg azon fogyasztók esetében, akiket nem tud az országos Betétbiztosítási alap, illetve a Befektető-Védelmi Alap teljes körűen kártalanítani".

Arra a kérdésre, hogy ilyen esetekben kérhetnek-e sürgősségi tárgyalást, Kispál Edit kifejtette: ilyen esetekben nincs erre lehetőség. "Nem tudjuk, hogy mikorra fogja kitűzni a tárgyalást a bíróság, lesz-e esetleg bármilyen hiánypótlás az ügyben. Amint lesznek fejlemények, azt úgyis azonnal a FEOSZ honlapján közzé fogjuk tenni" - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×