eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szülőföld címmel nyílt kiállítás Szentendrén

Szülőföld címmel nyílt időszaki kiállítás a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) képzőművészeti tagozata, a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) közös szervezésében szerdán a szentendrei MANK Galériában.

Baky Péter festőművész, a kiállítás kurátora kijelentette: a közel hétezer hivatásos magyar alkotóművészt tömörítő MAOE nemcsak kilábalt nehéz helyzetéből, hanem megerősödve stabil szervezetté vált. Mint mondta, bizonyítéka ennek a 2011 óta létrehozott négy nagy kiállítás - Valóság és illúzió, Négy elem, Labirintus, Harmónia -, valamint számtalan más kiállítás és művészeti megmozdulás. Hozzátette: a Szülőföld is ennek a folyamatnak az állomása, amely egyben egy tematikus sorozat része is.

Elmondta: a tematikus, meghívásos sorozat első állomása a Kapcsolat című tárlat volt, melyet a Duna című, majd a mostani kiállítás követett, s a tervek szerint jövőre Utak címmel, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alcímet viselő tárlat következik, ugyancsak Dunaszerdahelyen és Szentendrén.

A kurátor kiemelte: olyan kiállítások jöttek létre, amelyek a világon bárhol vállalhatók, és a magyar kortárs képzőművészet rendkívül érdekes, színvonalas, intellektuális szegmensét jelentik. Baky Péter hangsúlyozta azt is, hogy a kiállítások mellett megjelenő hét katalógus mutatja az évek során elvégzett munka komolyságát és vitathatatlan értékét.

Aknay János festőművész, a MAOE elnöke köszöntőjében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy nagyon jó, harmonikus együttműködés van az egyesület és a MANK között, s a szervezet három tagozata - a képzőművészeti, az iparművészeti és a fotó - minden évben be tud mutatkozni.

Hóvári János, a MANK főigazgatója arról beszélt: a galéria otthona kíván lenni a magyar művészek nagyszerű alkotásainak.

A tárlat január 20-ig látható.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×