eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jelentősen emelkedik az olajár a szaúdi-orosz egyeztetés hírére

Jelentősen, négy százalék körüli mértékben emelkedett a kőolaj ára kedden az ázsiai kereskedésben arra a bejelentésre, hogy a szaúdi és az orosz energiaügyi miniszter még a nap folyamán Dohában tárgyal.

Bár a megbeszélés témáját nem hozták nyilvánosságra, a piaci szereplők tudni vélik, hogy a két legnagyobb olajtermelő a termelés csökkenésének a lehetőségéről egyeztet. A megbeszélésen Venezuela képviselője is ott lesz.

A kőolaj ára 2014 júniusa óta csaknem 70 százalékkal csökkent, és a szakértők szerint még sokáig alacsony maradhat, ha az olajtermelők nem fogják vissza termelésüket, hogy egyensúlyba hozzák a kínálatot a kereslettel.

Kedd reggel, röviddel fél hét után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,29 dollár (4,40 százalék) emelkedéssel 30,74 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,29 dollárral (3,88 százalékkal) 34,69 dollárra emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×