eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Pokorni sem ajánlja a Hegyalja út átnevezését

"Nem Mádl Ferencnek van szüksége arra, hogy teret nevezzünk el róla, hanem nekünk van szükségünk arra, hogy felidézzük a volt köztársasági elnök emléket"- mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere. A fideszes politikus azt is jelezte, két olyan közterület is van a kerületben, amelyet javaslatuk szerint elnevezhetnének Mádl Ferencről.

„Egyelőre hivatalosan az a helyzet, hogy a főváros tett egy javaslatot, nekem ezt a területi képviselő-testület elé kell vinnem, mert ebben nem mondhatok egyedül véleményt. Jeleztem a főpolgármester úrnak, hogy elő fogom terjeszteni. De egyre inkább úgy látom, hogy nem ártana megfontolni más javaslatot is. Hiszen a Hegyalja út esetében, csak a mi kerületünkben 450 házat érint az átnevezés, így nagyon sok embernek kell átíratnia lakcímkártyát, jogosítványt és más személyes iratokat” - mondta Pokorni Zoltán, fideszes politikus, a 12. kerület polgármestere.

Hozzátette: nemcsak technikai problémáról van szó, hiszen a Hegyalja út már több mint száz éve Hegyalja út.

 „Az ott élőknek ez az otthonuk, ezt a nevet szokták meg, és ez is létező szempont. Göncz Árpád esetében a 13. kerületi városrész elnevezésénél nem vetődik fel ez a probléma, mert ott nem egy konkrét útról van szó, hanem egy több út által határolt területről. A szomszédos kerületek polgármestereivel, Nagy Gábor Tamással és Hoffmann Tamással arról beszéltünk, hogy keresünk egy másik megoldást, mert tartunk attól, hogy visszájára sül el a dolog” - fogalmazott a 12. kerület polgármestere.

Mint mondta, több javaslattal is élnek. Az egyik a BAH-csomópont, amelynek évtizedek óta, mióta megépült és kialakult, nincs igazi neve.

„Végre lehetne a BAH-csomópontnak egy igazi neve, bár nem biztos, hogy akarjuk-e minden reggel azt hallani a rádióban, hogy a Mádl Ferenc-központban torlódás várható. A másik terület sokkal kisebb, bár sokkal szebb és kifejezetten büszkék vagyunk rá: ez a polgármesteri hivatal előtt kialakult kis tér, amit nagyon szeretünk. Számunkra volna megtiszteltetés, ha Mádl Ferenc nevét viselné” - hangsúlyozta Pokorni Zoltán.

A polgármester azt javasolja majd a hegyvidéki képviselő-testületnek, hogy ezt a két lehetőséget kínálják fel a fővárosnak. Arra kéri őket, fontolják meg, nem lenne-e jobb, mint a Hegyalja út átnevezése.

„Nem Mádl Ferenc emlékének van szüksége arra, hogy elnevezzünk róla egy teret, hanem nekünk van szükségünk arra, hogy felidézzük Mádl Ferenc tiszteletre méltó alakját, mindazt, amit Magyarországért és ezen belül a polgári oldalért tett. Ez nem az ő hiúságáról vagy a családjáról szól, sőt kifejezetten hálásak lennénk, ha a család hozzájárulna, hogy összefogjon minket az emléke utólag is” - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

A polgármester elmondta, hogy a soron következő ülésen, májusban döntenek erről a kérdésről.

„A főváros vezetése egyelőre helyesen és bölcsen időt kért. Ez a kis idő talán alkalmas arra, hogy a kellemetlen érzések elcsituljanak és nyugodtan, megfontoltan hozzunk döntést, amely Mádl Ferenc emlékének tiszteletéről és nem egy pillanatnyi ötlet megvalósításáról szól” - mutatott rá Pokorni Zoltán.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, szeretne-e reagálni a konzervatív sajtóban megjelent támadásra, amely rajta kívül a 1. és a 14. kerületi polgármestert érintette, Pokorni Zoltán azt válaszolta, erre nem szükséges reagálnia.

„Rég megtanultam, hogy egy rossz színvonalú támadásnál nincs jobb és bőven elég a megszólalás színvonalára, módjára reagálni. De én nem élnék ezzel a lehetőséggel, ez nem volna méltó sem Mádl Ferenchez, sem az ügyhöz, de még ahhoz a laphoz sem, ahol ez a glossza megjelent” - mondta Pokorni Zoltán az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×