eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kína rákapcsol

Meghatározó nemzetközi szereppel bíró nagyvállalatokká fejleszti az állami cégek egy részét Kína - közölte a SASAC állami vagyonkezelő elnöke, Hsziao Ja-csing szombaton Pekingben egy vállalati reformokkal foglalkozó fórumon.

A SASAC (State-owned Assets Supervision and Administration Commission) elnöke közölte: fontos, hogy Kína minél több, a nemzetközi porondon meghatározó szerepet betöltő vállalattal rendelkezzen, elsősorban a nyersanyagiparban és a fejlett technológiai ágazatokban, miután a gazdasági nyitás óta eltelt negyven év alatt hatalmas eredményeket értek el méretük, gazdasági erejük és versenyképességük növelésében.

A hivatalos statisztikai kimutatások szerint az idén február végén a kínai állami vállalatok eszközértéke 163,6 ezer milliárd jüan (26 ezer milliárd dollár) volt. Az év első két hónapjában pedig 367,3 milliárd jüan nyereséget értek el, 25,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A 2017-es Fortune 500 lista öt legnagyobb cége között három kínai állami vállalat szerepelt, a második helyen az áramelosztó hálózatot üzemeltető, a State Grid, a harmadikon és a negyedikben pedig két olajipari vállalat, a Sinopec Group és a China National Petroleum. Az ötből az első helyen az amerikai Walmart állt, az ötödiken pedig a Toyota Motor.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×