eur:
388.85
usd:
360.71
bux:
68772.45
2024. május 7. kedd Gizella

Veronai buszbaleset: panaszt tett a meggyanúsított háziorvos

Nem tett érdemi vallomást a tavaly januári, 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset elalvó sofőrének háziorvosa, és panaszt tett a gyanúsítás közlése ellen is.

Megtagadta a vallomást az a háziorvos, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének a gyanúja miatt hallgatott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda december 14-én, a tavaly januári, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbalesettel kapcsolatban - tudta meg a 24.hu.

A megalapozott gyanú szerint a háziorvos tudott az autóbuszvezető alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. A szabadlábon védekező háziorvos nem ismerte el bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

A lapnak az ORFK nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de a Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője, Négyessyné Bodó Marianna elmondta,

a háziorvos nem tett érdemi vallomást, és védekezést sem terjesztett elő, de panaszt tett a gyanú közlése ellen. Ha bűnösnek találják, legfeljebb egy év börtönt kaphat az orvos.

Paolo Sachar veronai államügyész hat személy ellen nyújtott be vádemelési kérelmet közúti baleset okozása címén. Köztük az egyetlen magyar az autóbusz sofőrje, aki túlélte a tragikus balesetet. A többi vádlott olasz, köztük van az A4-es sztráda Brescia-Padova szakaszáért felelős mérnök, a sztrádaszakasz biztonsági elemeit tervező és ezek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint az Anas olasz autósztráda-üzemeltető vállalat három mérnöke, akik szintén a biztonsági elemekért voltak felelősek.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×