eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Krokodilt láttak Frankfurt közelében

Figyelmeztették az állattatókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették, míg a másik helyen a hétvégére fürdési tilalmat rendeltek el.

Az egyméteres fiatal hüllőt Ortenberg vízpartján látta meg egy helybeli, aki értesítette a hatóságokat. Az illetékesek figyelmeztették az állattatókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették. Kiemelték ugyanakkor, hogy az állat emberre nem veszélyes. A jelentésből nem derült ki, hogyan került a krokodil Németország közepére.

A rendőrség és a helyi illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy jelentsék, ha újból feltűnik a krokodil és biztonságos távolságból igyekezzenek szemmel tartani, amíg segítség érkezik.

Egy helyi lakos a múlt héten fotót készített a krokodilról, ez alapján egy zoológus megerősítette állítását. Közben Szász-Anhalt tartomány déli részén a hétvégére fürdési tilalmat rendeltek el, mivel egy krokodilt láttak az Unstrut folyóban. A szakemberek szerint a krokodil azóta akár Hamburgig is eljuthatott. Ezt a krokodilészlelést nem hozták összefüggésbe az ortenbergi esettel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×